Webpuccino®, van droom naar werkelijkheid

Een aantal jaren geleden zat ik op een mooie zomerdag in een klein café op een Grieks eiland. Terwijl ik over een blauwe zee staarde, kreeg ik allerlei ideeën over een betere manier om een website te beheren. In plaats van een losstaand systeem om content op een website te plaatsen, wilde ik een laag over een bestaande website creëren om de content direct te bewerken op de plaats waar het stond. Op deze manier zou je veel sneller een website kunnen bewerken en was het meteen zichtbaar hoe het er uit gaat zien. Ik maakte een paar schetsen, schreef m’n gedachten op en liet het daar bij voor een lange periode, om er van tijd tot tijd over na te denken.

Ongeveer twee jaar later was er een naam: Webdesign en Cappuccino. De combinatie van twee dingen waar ik van hou. Hoewel het idee goed was, was de naam best lang en niet veel later ontwikkelde de naam zich verder tot Webpuccino®. Een merk dat website beheren zo plezierig maakt als het drinken van een kop koffie. Ik schreef mijn gedachten op, maakte een business plan en liet het opnieuw voor een tijd rusten.

Ondertussen had ik verschillende banen als webontwikkelaar bij kleinere en grotere bedrijven. Ik leerde veel en bleef groeien in kennis en ervaring. Het idee van Webpuccino® liet me niet meer los en afgelopen zomer begon ik eindelijk met het ontwerpen en programmeren van de eerste versie van de applicatie. Het presenteren van het prototype aan een aantal opdrachtgevers was erg leuk, want ik kreeg erg positieve feedback. Mensen reageerden net zo enthousiast als ik ben over dit nieuwe idee van websites beheren en dat was genoeg bemoediging om door te gaan.

De Webpuccino® webmanager is nu een realiteit en draait al op een aantal websites. Daarmee is het voor iedereen mogelijk om op een hele nieuwe manier een website te beheren. Ik ben erg enthousiast, want ik heb nog veel meer ideeën om dit product verder te ontwikkelen en om de ervaring van een website beheren nog beter te maken.